Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата разпитва в момента Пламен Узунов. Това съобщи наблюдаващият прокурор Генка Брезашка. Той е бил призован вчера във връзка с разследване за търговия с влияние.

Още по темата

В Спецпрокуратурата ще пристигне и русенският прокурор Николай Николов, тъй като чат комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков го уличава, че е търсил съдействие от него, за да бъде избран за окръжен прокурор на Русе, предава "24 часа".

По делото стана ясно, че има комуникация между Бобоков и лице с имунитет ( предполага се президента) във връзка с изпращането на посланик в Либерия, съобщи наблюдаващият прокурор Петър Белчев.

Пламен Узунов е секретар на президента Румен Радев по правните въпроси. В момента се разглежда мярка за неотклонение на Пламен Бобоков, който е с обвинение за участие в организирана престъпна група.

Пламен Бобоков обясни, че той се е виждал с президента преди 2 или 3 години, а с Пламен Узунов се познават. "Имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса, съвсем нормално е да познавам страшно много хора, но това не ме превръща в престъпник по никакъв начин", заяви малко по-рано пред журналисти Бобоков.

Днес бяха представени разговори пред съда от прокурор Петър Белчев. Той обясни пред медиите, че те са в писмена форма посредством компютърна програма Телеграм, Уатс ъп и други. На първо място между Бобоков и прокурор Николай Николов при Окръжна прокуратура Русе. Другият, както обясни прокурор Белчев е между Бобоков и секретар при президентството Пламен Узунов. " Трети разговор  вероятно лице с имунитет. Касае се за концесията на пристанище в Либерия за срок от 25 години. Обвиняемият Бобоков заявил на лицето с имунитет, че президента на Либерия проявява интерес от запознанството си с него с оглед на изпращане на посланик на република България в Нигерия с акредитация в Либерия. Това е разговорът в писмена форма”, заяви Белчев предаде БГНЕС.

Той обясни, че е направил това, за да обоснове обстоятелството, че е налице реална опасност Пламен Бобоков да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че притежава огромно влияние върху лица заемащи висши държавни длъжности в това число и вероятно лица с имунитет.  Кои са тези лица? На този въпрос прокурорът каза, че на този етап не са установили по безспорен и категоричен начин, затова използват този термин. "В комуникацията, която е в писмена форма, там е посочено президент. Но дали става въпрос за президента не мога да ви кажа с категоричност", посочи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase