Снимка: БГНЕС
fallback

„Време е САЩ да бъдат подложени на разследване и арбитраж, така както те процедират срещу други страни", се казва в писмо на Американския съюз по човешките права към Съвета за човешките права на ООН. В писмото си Съюзът иска от ООН да разследва насилието над протестиращите от страна на американските полицаи, а Вашингтон да поеме отговорност за нарушаването на човешките права, пише радио Китай.

Oще по темата

Въпреки че американските служители на реда нееднократно са извършвали нарушения на човешките права, някои местни политици и медии не анализират грешките, а продължават да разпалват расовите противоречия в обществото. Например американският лидер нарече демонстрантите „долни същества" и „загубеняци", а сенатор Том Котън открито подкрепи изпращането на армията да потуши протестите. Fox News дори пусна диаграма, която показва, че насилието срещу афроамериканци е от полза за покачването на борсите. Всичко това отново демонстрира пред света, че американските политици, които се рекламират като „защитници на правата на човека", точно те са създатели на трагедията с човешките права", се казва в писмото.

В коментар на британския вестник „The Indepedent" се посочва, че Вашингтон винаги говори за човешките права, обаче игнорира задълженията си и пренебрегва живота на гражданите си. МВнР на Русия заяви, че мащабните демонстрации в САЩ са най-очевидното олицетворение на двойния стандарт, прилаган от американското правителство.

Трябва да се отбележи, че първият дипломат на САЩ Майк Помпео, който винаги говори за „демокрация" и „права на човека", остана ням за вътрешните протести. Нещо повече, на пресконференция на 10 юни той отново атакува религиозната свобода в друга държава и похвали страната си като „много специална". Всъщност, наистина е специална и особено расистка!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

БПФ

преди 3 години

Чл. 29.1. Всеки човек има задължения към обществото, в което единствено е възможно свободното и цялостно развитие на неговата личност.2. Всеки човек, при упражняването на своите права и свободи, е подчинен само на такива ограничения, установени със закон, изключително с цел да се осигури необходимото признаване и зачитане правата и свободите на другите и за удовлетворяване на справедливите изисквания на морала, обществения ред и общото благоденствие в едно демократично общество.

36

БПФ

преди 3 години

Бърза справка с Всеобщата декларация на правата на човека на ООН:Нима Чл. 17 не защитава правото на собственост? Тия хора с опожарените или разграбени магазини, права нямат ли? Всеобщата декларация гарантира и равенство пред закона, защо тогава се допуска чepните да имат привилегии? Същите ООН редовно осъществяват натиск и над европейските държави - да пускат безконтролно на своя територия мигрите, но мълчи, когато същите мигри вършат зверства срещу европейците, явно белият европеец няма права

35

Анонимен

преди 3 години

До Бай Петко"гуд бай америко"Хелоу чайна.:D

fallback