Снимка: Lap.bg

Общ преглед

Новият собственик на Левски Наско Сираков сподели, че ще бъде мажоритарен собственик с 51% от акциите на клуба. 35% от акциите отиват при баскетболния специалист Тити Папазов.

"Днес съм наистина изключително развълнуван. Ако нервнича в един момент, моля, да ме извините. Първо искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Ако не бяха те, може би нямаше да има такава пресконференция. Това, което направиха нашите привърженици, е без аналог в световната история. Преди две седмици обясних решението си да взема акциите. Приемам Левски като кауза. Кауза да бъде спасен. Това е най-тежкият момент в 106-годишната история на този клуб", започна Сираков.

Още по темата
"Дълговете на клуба са общо 23 млн. 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с Главболгарстрой за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година", разясни легендарният нападател.

По думите му ситуацията в клуба не е чак толкова тежка.

"Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори. С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора. Има какво и как да се направи в тази насока".

"Според бившите собственици не са имали такава експертиза, която имам аз по спортно-техническите въпроси. Скъпоплатени чужденци, които да са извън групата и да бъдат резерви, е прекалено голям лукс за всички отбори. При нас може да се окаже смъртоносно", добави легендата.

Той обеща, че ДЮШ ще е една от насоките, в които ще се обърне сериозно внимание.

"Не е нормално Левски и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Левски трябва да бъде синоним за коректност", заяви Наско Сираков

Какво още каза новият собственик на Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар