Снимка: БГНЕС
fallback

Протестите в САЩ са нормално нещо на фона на обстановката, породена от икономическите последици за страната, от кризата с коронавируса и убийството на афроамериканец по време на арест. Това каза бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси пред Нова тв.

Oще по темата

„Светът се намира в необичайна обстановка. В момента всички сме под стреса на пандемията. 40 милиона души в САЩ са без работа. За страна с 380 милиона население това е голям стрес”, коментира той.

Соломон Паси открои действия на протестиращите, които са присъщи за антиглобалистите, като чупенето и вандалските прояви. „По-различното в момента е, че хората крадат. Това не е случайно. Кражбите говорят за това, че хората изнемогват”, обясни той.

Бившият външен министър прогнозира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде преизбран. Според него той умее виртуозно да подгрява симпатизантите си и игнорира тези, които няма да гласуват за него. Паси е категоричен, че расовият проблем в Щатите не е решен, въпреки че страната е лидер в решаването му.

Той е на мнение, че епидемията от коронавирус е резултат от лоши хранителни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Херо

преди 3 години

Тръмп и САЩ действително имат проблем ... да им помогнем, докато не са последвали съдбата на индианците

65

Анонимен

преди 3 години

нали бяха наша и негова пътеводна звезда.

64

Холограм Такси

преди 3 години

Кражбите в САЩ показват,че хората изнемогват!?!Меко казано странен коментар.Ако всяка кражба може да се оправдае с немотия, то тогава излиза, че кражби не съществуват-вмест това има само борба за препитание.И в този ред на мисли - при така наречените мирни протести има само един разбит хранителен магазин, защото имал щанд с електроника - храна открадната няма!Защо изнемогващи хора крадат електроника и чанти Гучи?Не стават нито за ядене, нито за продаване.

fallback