Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини щатските губернатори в слабост и призова за по-твърди мерки срещу демонстрантите след поредната нощ на съпроводените с насилие протести в десетки американски градове, предаде АП.

Oще по темата
Чрез видеоконферентна връзка Тръмп каза днес на губернаторите, че трябва да са "много по-твърди" срещу протестиращите и ги разкритикува за реакцията им.

"Повечето от вас са слаби", каза президентът и добави: "Трябва да арестувате хора".

Протестите бяха предизвикани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който почина при арест, извършен от бял полицай в град Минеаполис. В някои градове протестите прераснаха в насилие, грабежи и вандализъм.

Главният прокурор Уилям Бар, който участва във видеоконференцията, каза на губернаторите "да доминират" над улиците и да ги контролират, а не да реагират на тълпите. Той ги призова "да преследват нарушителите на реда". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Демократ

преди 3 години

Сьвета на -оон да гласува резолюция за нанасяне на вьздушни удари срещу правителственните сили на - сащ за да бьде спряно етническото прочистване и да се наложат санкции на режима вьв - вашингтон

27

Анонимен

преди 3 години

На мене ми дреме на чорапаза твоя тръмп. Неговите американци са решили да муналожат санкции до живот.

26

Анонимен

преди 3 години

Руските посолства в сащ трябва дакоординират дейността на различнитегрупи борци за свобода, включителнои да раздават курабийки подобно нанюланд в украйна.

fallback