Снимка: БГНЕС
fallback

Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления.

Специализираната прокуратура го привлече към наказателна за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата
Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 3 години

До 69Толкова години са приемали! Ако мине, тази година не мина като халеевата комета, проверили са го явно като г...

75

Баи

преди 3 години

Важно е маргините да са на свобода , те са от нашите

74

Анонимен

преди 3 години

Борбата на прокуратурата с В.Б. доста загрубя. Ако Черепа подгони прокуратурата за незаконно разграбване на музейна сбирка, което и ще направи, рейтингът й пред Музейните европейски борси и ЮНЕСКО ще бъде равен на нула.Не зная Каскетът усеща ли се какво чака прокуратурата и лично него. И сетне държавните обвинители реват, че доста експерти искат да ги върнат под шапката на изпълнителната власт. Та тя винаги е била там с изключение на последните 30 години! Иначе озаптяване няма!

fallback