Снимка: БГНЕС
fallback

Ким Чен Ун отново изчезна за три седмици, а след като се появи, той размаха пръст на военните експерти в страната и настоя да се увеличи ядрената отбрана в страната.

По време на среща на високо равнище е обсъждано стратегическите въоръжени сили на страната да бъдат в пълна готовност, както и че трябва да се модернизира армията, пише Bloomberg, като се позовава на информация на Корейската централна новинарска агенция.

Севернокорейският лидер е заявил, че е необходимо да се поправят неприемливите дефекти във въоръжението на армията. На дискусията Ким Чен Ун също така е отбелязал, че поради този проблем организацията за по-добра защита от външни сили е по-трудно приложима, информира Корейската централна новинарска агенция.

Междувременно държавните медии в азиатската страна разпространиха снимки на Ким Чен Ун от срещата. На тях се вижда как лидерът на Северна Корея води дискусията и е застанал пред презентационна дъска.

Това е първото твърдо потвърждение за дейността на Ким Чен Ун, след като в началото на май бе сниман по време на церемония за откриването на фабрика за торове. А преди това на 11-ти април той председателстваше заседание на централния комитет на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анти-Сорос

преди 3 години

Евала Кимчо, да се страхуват КРАВАРИТЕ и да не господстват над всички народи!

27

Ким

преди 3 години

Когато се научите да различавате Ким Чен Ин от Ким Чен Ун, тогава публикувайте статии за тях.

26

Анонимен

преди 3 години

Не си българин ти, не си...

fallback