Снимка: БГНЕС
fallback
Лекари предупреждават за случаи на деца, които са засегнати от рядка възпалителна реакция, най-вероятно свързана с коронавируса. Още в края на месец април се появиха сигнали за заболяването, пишат от Bulgaria ON AIR
 
Великобритания до този момент е съобщила за 100 такива случая. Симптомите, които децата развиват, са подобни на синдрома на токсичния шок. През миналия месец в Лондон се разболяха 8 деца, като едно от тях почина. 
 
Повечето деца ве развиха сериозни проблеми с белите дробове или дишането, но 7 от тях бяха поставени на вентилатор. По този начин се е подпомогнала работата на сърцето и кръвообращението. Лекарите описват реакцията като "нов феномен", който наподобява шоковия синдром на болестта Кавазаки - рядко състояние, което засяга главно деца под 5 години.
 
Симптомите включват обрив, подути жлези във врата и сухи и напукани устни. Новият синдром засяга и по-големите деца до 16-годишна възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До 8

преди 3 години

Ти като не желае, не си пускай детето на ясла/градина/училище! Но не пречи на другите!ПП както преди мен, някой е казал: винаги има усложнения от болести, при някои хора!

9

Анонимен

преди 3 години

Аайде пак. Ами има. Има всякакви болести. И усложнения. По всяко време. Ай стига вече с глупостите, а?

8

Анонимен

преди 3 години

ха,и сега как да си пуснем децата на детска градина?

fallback