Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Служителка на британските железници е починала от новия коронавирус, след като човек, твърдящ, че е заразен, нарочно я наплюл, съобщи профсъюзът на железничарите, цитиран от Франс прес.

47-годишната Бели Муджинга, която работела на лондонската гара "Виктория", развила симптоми на коронавируса след нападението срещу нея и неин колега, станало на 22 март.

"Те бяха в залата, до гишето, когато пътник ги нападна и се изплю върху тях", обясни профсъюзът TSSA в съобщение. "Мъж се изхрачи върху тях и каза, че е заразен с вируса".

Няколко дни по-късно лекарят на Муджинга й дал отпуск по болест, като казал, че тя страда от съществуващи отпреди дихателни проблеми.

Oще по темата

Муджинга спряла да ходи на работа, но състоянието й продължило да се влошава, което наложило хоспитализация и интубиране на 2 април. Три дни по-късно Бели Муджинга починала.

Тя оставя 11-годишна дъщеря и съпруг, които са я видели за последен път при влизането й в линейката.

"Беше добър човек, добра майка и добра жена", каза вдовецът Лусамба Годе Каталай.

Компанията, за която е работела Муджинга, "Садърн рейлуей", обяви, че се отнася към случая много сериозно и е започнала вътрешно разследване.

В съобщение британската транспортна полиция посочи, че води разследване и призова свидетели да се отзоват, а TSSA поиска от регулатора на железопътния транспорт да проучи случилото се.
Според синдиката "има сериозни въпроси относно тази смърт, тя не е била неизбежна".

Генералният секретар на синдиката Мануел Кортес поиска семействата на всички служители, починали от COVID-19, да получат обезщетение от правителството, както се прави за семействата на медиците.

"Отвратително е да се напада по този начин ключов работник, който е в услуга на пътниците", каза говорител на британския премиер Борис Джонсън. "Мислите ни са със семейството на г-жа Муджинга в това изпитание"./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Баи

преди 4 години

Короната ще - коси здраво

23

Анонимен

преди 4 години

Утре ще се напише, че и изпускането на естествени газове причинява зараза.Може да се развие бизнес със стерилизирани коркови тапи.

22

Анонимна

преди 4 години

Народа съвсем е изперкал. Имаше клип в социалните медии, как един лиже дръжката на количка, на магазин за хранителни стоки... Ако някой ми причини такова нещо, да ме наплюе, не знам, сигурно ще искам да го убия. Като видя на асфалта такава гадна зелена..., ми се повръща. Към всички, които го правят, много е гнусно, отстрани не сте лицеприятни.

fallback