Снимка: БГНЕС
fallback

Преливане на кръвна плазма от пациенти, излекувани от COVID-19, на такива, които в момента са болни и са в тежко състояние - ефикасността на този процес се следи изключително внимателно от лекарите по света и у нас. Във ВМА лечението вече бе приложено на двама пациенти. Но как работи новият метод?

"Разчитайки на антителата в плазмата, която се прелива на пациенти, се очаква да се неутрализира вируса и да се стигне до неговото елиминиране, включително до пълно изчистване на кръвта на пациентите, обясни д-р Иван Тонев, хематолог в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания, пред БНТ.

Резултатите от метода все още са в процес на проучване. На този етап лечението остава експериментално.

Много важно е да се знае каква е концентрацията на антитела в кръвта на преболедувалия пациент, както и какво е количеството плазма. Все още се уточняват какви са необходимите дози антитела, за да се повлияят пациентите, допълни д-р Тонев.

За да стане донор, човек трябва да бъде преболедувал коронавирус и не трябва да има съпътстващи заболянивания, категоричен е хематологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

БОРИСЛАВ ЗАШЕВ.

преди 4 години

МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.ПОДРЪЖНИЦИТЕ (РОБИТЕ) НА КОРОНА ВИРИСА-ОБИКНОВЕНО СА СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА (80%),СА МНОГО ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА,НО СА КИСЛОРОД ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПО СВЕТА ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ПЛАШЕЙКИ С ,,НЕВИДИМИЯ ВРАГ,,.ТРЪМП ВЕЧЕ ПОЧНА ДА ГИ РАЗОБЛИЧАВА В САЩ.MАСКИТЕ СА,ЗА ДА МЪЛЧИТЕ,А НЕ ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ.В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛЕКАРСТВО КОЕТО УНИЩОЖАВА КОРОНА ВИРУСА.ИМА ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА.Но власта не иска да го спомене дори,защото няма изгода от това.Лекарството-ваксина се казва ,,ITV-1 ImmunH,, на българск

12

Анонимен

преди 4 години

*** и ръководството на днес.бг се нуждаят от курс по правопис.

11

До 4

преди 4 години

Ако не открият нищо, просто радвай се, че си здрав Андрешко...

fallback