Снимка: БГНЕС
fallback

Доцент Атанас Мангъров е доволен от първите стъпки за вдигането на мерките, но предупреждава, че бързо ще има скок в заболеваемостта от всички заразни болести.

Oще по темата

"Това, което се случва, е много положително, защото се правят стъпки към нормалното. Трябва да знаем обаче, че и при тази ситуация възрастните хора, които са най-изложени на риска заради честите им съпътстващи заболявания, трябва да се пазят и да бъдат пазени. Тези, които са млади, здрави и силни, трябва лека-полека да се връщат към нормалния ритъм на живот", коментира Мангъров пред "24 часа".

Не отрича обаче, че това ще доведе до завишаване на заболеваемостта не само от коронавирус, но и от всички други вируси, които върлуват в момента, а именно ентеро-, адено- и риновируси, характерни за топлите месеци.

“Имунната система, в това число и мускулатурата, когато не се натоварва, атрофира и при положение че 2 месеца живяхме като в инкубатор, сега, когато бариерите започнат да падат и започнем да си общуваме, неминуемо ще има повишение на заболеваемостта. Това е нещо нормално и може да се очаква”, обясни той.

Според инфекциониста следва да се отворят плувните басейни, спортните площадки на закрито и фитнес залите, както и хората да тръгнат на работа нормално.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

326

д-р Ох Боли

преди 4 години

Прав е Мангъров, не може да му се отрече. Време беше тези глупави мерки да паднат, та поне малко от малко да се завърнем към нормалния живот.Извънредното положение беше голяма грешка, която остави над 110 000 души без работа.За това трябва да търсим сметка от управляващите ни.

325

Баи

преди 4 години

Е прав е кои може да отрече , че като се вдигнат мерките заболеваемостта рязко ще скочиВьпросьт е каква ще е смьртността след като всички знаем как ни лекуват в - бг след времето на демократа - костов Дори не ми се помисля за многото хора останали без здравно осигоряване в - демократичните промени

324

Gabi

преди 4 години

МАНГЬР НЕ ЗНАЕШ НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ КОЙ ТИ ДАДЕ ДИПЛОМА НАВРЕМЕТО ИЗЛАГАШ СЕ ГЛЕДАЙ СИ ПРОСТАТА И СИ ТРАЙ

fallback