Снимка: БГНЕС
fallback

Смятаният за спечелил номинацията на демократите за президент на САЩ Джо Байдън отрече обвинения в сексуално посегателство от преди 27 години.

В изявление Байдън посочи: "Такова нещо не се е случвало".

Обвиненията са отправени от Тара Рийд  - бивш член на екипа на Байдън в Сената. Рийд твърди, че Байдън е докоснал интимните й части без нейно разрешение - нещо, което  Байдън отрече.

Рийд е заявила, че е подала оплакване в Сената, като на свой ред вероятният кандидат на демократите за президент казва, че е отправена молба архивите да потърсят такова оплакване и ако има документи с подобно съдържание, да ги предоставят на медиите, предаде БНР.

Като отхвърли обвиненията, Байдън подчерта, че жените заслужават достойно отношение, но такива твърдения трябва да са обект на разследване.

Междувременно стана ясно, че е създадена комисия за избора на кандидат за вицепрезидент на демократите.

Работата на тази комисия се очаква да продължи до края на юли, като Байдън вече обеща да избере жена за позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Демократичната партия на САЩ въведе тези практики за да се бори с мъжете, конкуренти на Клинтън по - ефективно. При наличие на такива практики приемливите кандидати са или жени или хомосексуалисти ;))) Нормална хитра политическа практика.

23

Анонимен

преди 4 години

По демократите с техните номера ;)))

22

питанката

преди 4 години

От къде измислиха безмозъчните журналисти тая "модна" тема за сексуално посегателство.....станало преди повече от четвърт век? Тая дърта крава се е сетила сега или сънува мокр и сънища, защото вече е гнусно дори да я погледне човек? Има давностни срокове за обявяване на такива "посегателства" и трябва да се забрани претоплянето на такива истории

fallback