Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Двама китайски лекари, разболели се от COVID-19 и интубирани в продължение на повече от месец, се събудиха от медикаментозната кома с потъмняла кожа, пише италианският в. "Република", като се позовава на китайски държавни медии.

Лекарите от Ухан И Фан и Ху Вейфън, и двамата на 42 години, са били диагностицирани с новия коронавирус през януари. Те са били интубирани за съответно 39 и 45 дни. Единият е изведен вече от интензивното отделение, а другият все още е там, но и двамата вече дишат сами.

Oще по темата

При събуждането си от медикаментозната кома обаче те са се оказали с по-тъмна кожа.

Според специалисти това се дължи на лекарство, използвано за лечението им и на нарушена функция на черния дроб. Очаква се ефектът на тъмната кожа да изчезне, когато черният дроб започне да работи нормално, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

м...да

преди 4 години

За да потъмнее кожата така ,знаете ли що химия са поели. В старите билкарски книги има един термин-черна жълтеница.Обаче китайците имат страхотна традиционна медицина,която не се притесняват да използват ,така че вероятно ще им изчистят черния дроб.За съжаление- срастванията на белите дробове не са отстраними.И ако е вярно ,че човек остава с имуннен дефицит-поне две години ще се възстановяват ,ако изобщо успеят.

15

Професор Тюхчеф

преди 4 години

45 дни принудителна кома , това ме върна в кадри от "Матрицата" . Явно за да не им се пречкат пациенти из болниците, ги вкарват в кома и тръбички за всичко , когато решат че са добре ги събуждат и "Ай по живо по здраво.

14

Анонимен

преди 4 години

Абе интересно, на снимката горе пише на кирайски и английски - медицинки център, а на други репортажи съм жиждал на кирайски и руски - поликлиника. Да няма про-западна ориентация напоследък?

fallback