fallback

Необичайно събитие се случи в небето над България - десетки светлини преминаха една след друга по небосвода. Оказа се, че това са сателитите на Илон Мъск от проекта "Старлинк".

Те бяха забелазани както в четвъртък, така и вчера вечерта около 21 часа.

Проектът “Старлинк” предвижда осигуряването на достъп до високоскоростен интернет от космоса. В орбита до края на март бяха изведени 300 спътника, като се очаква броят им да се увеличи и евентуално да достигне до 42 000.

Сателитите бяха забелязани в небето над цяла България - те се намират на 550 км. от Земята и лесно могат да бъдат наблюдавани с невъоръжено око и без допълнителни уреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Дони_БГ

преди 3 години

Драги сънародници - в земята зад океана се говори за коронавирус ваксина за цял свят, но с добавка чип за всеки-с цялата ти история до което коляно са стигнали с генетичната проба. За да ходиш на работа-"корона" ваксина, а кажи че не искаш.Така че сателитите са нужни на световното правителство за контролиране на всички. Става по-лесно и на по-ниска цена. Вече няма да е нужно да имаш мобилен телефон за да те следят-много трудоемко е. Да ни е честит новия световен ред!

146

Камен

преди 3 години

Надявам се да пуснат безплатен интернет от космоса , ако зависеше от българи интернетът ще е златен , толкова сме алчни ,това е трън в очите им

145

Камен

преди 3 години

Снощи ги видях сателитите , не знаех за тях ,първият като ги видях си казах края идва, обадих се на 112 и казах че в небето има странно явление ,също като сателити в ред ,като влак ,бях уплашен , жената от 112 ми каза да се обадя на личния лекар да ми измери кръвното ми било ниско и като си вдигна главата рязко затова съм ги виждал ,преди да го каже успях да кажа на психиатъра ли да се обадя ,не ми беше ниско кръвното, добре съм ги описал влак

fallback