Снимка: БГНЕС
fallback

Часове след като напусна болницата, Борис Джонсън публикува обръщение към нацията във Facebook профила си.

"Днес напуснах болницата, след седмица, през която NHS спаси живота ми, без съмнение. Трудно е да намеря думи с които да изразя дълга си, но преди това искам да благодаря на всички в цяла Великобритания, за усилията и жертвите, които направихте и продължавате да правите. Когато слънцето пече и децата са у дома, когато цялата природа е най-прекрасна и външният свят е толкова приканващ, само мога да си представя колко ви е трудно да спазвате правилата за социално дистанциране." Така Борис Джонсън започна своето обръщение.

"Благодаря ви, защото милиони и милиони хора в цялата страна правят правилното нещо. Милиони преминават през самоизолацията с вяра, търпение и с мисъл и грижа за себе си и за останалите. Искам да знаете, че този Великден, усилията ви ще имат смисъл и всеки ден показват стойността си. Защото всеки ден скърбим за онези, които са ни биват отнети и трудностите все още не са приключили. Но ние имаме прогрес в тази битка срещу коронавируса", добави той.

"Тази страна ще се пребори с това предизвикателство, както сме побеждавали в много предизвикателства през нашето минало", категоричен бе Джонсън.

"През последните седем дни аз лично видях напрежението, под което са медиците на NHS, видях куража, не само в докторите, сестрите, но и у всички останали, чистачи, готвачи, фармацевти, които продължиха да идват на работа. Благодарение на този кураж, на тази чест, на тази любов, нашата здравна система е непобедима", допълни той.

Той благодари на всички доктори и сестри, които са се грижили за него. Някои от тях той спомена по име, като Джени от Нова Зеландия и Луис от Портогалия, които в продължение на 48 часа стоели до леглото му.

"Единствената причина, поради която тялото ми получи достатъчно кислород, е защото те ме наблюдаваха през всяка секунда", каза Джонсън. Той заяви, че е сигурен, че Великобритания ще пребори вируса, защото из цяла англия има медици, като Луис и Джени, които се грижат за своите пациенти.

"Останете вкъщи, пазете лекарите от NHS и спасете животи. Благодаря ви и честит Великден", завърши Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 4 години

До Кух дефицитСъщото го дърдорят някои българи в Канада които не знаят грам английски и очакват канадските здравни органи да проговорят на български. Но независимо от всичко не се връщат да живеят в България. Винаги някой мрази ***, а пък той *** не мрази, честен и почтен, умен, кадърен и винаги гениялно прозорлив.

47

Анонимен

преди 4 години

До 47 / 49Я обяснете защо има сериозен недостиг на кръвна плазма в българските болници?

46

Баи

преди 4 години

Силно обрьщение на джонсан - вероятно наи големия британски политик след - чьрчил Благодарение на него - британците напуснаха фарса наречен - есДали ще се распадне като - сив - предстои да разберем вероятно след края на пандемията

fallback