Снимка: БГНЕС
fallback

Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.

В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

Oще по темата

От Софийската районна прокуратура уточниха, че за това разследващите са научили от публикации на Каролев в социалната мрежа. 

Вчера в два поста във Фейсбук Каролев разказа, че е издирван от служители на МВР в офисите му в София. С него се е свързал, за да разбере къде е, и служител на МВР. Под публикациите си сам обяснява, че е в Разлог и даже и направил планински преход, в което не виждал нищо незаконно, пише БНР.

Според прокуратурата обаче Каролев е предприел пътуване до друга област в нарушение на заповедта на здравния министър за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

След проверка на декларацията, която той показал на съответния КПП, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни причини.

От публикациите и коментарите му във Facebook пък прокурорите правят извод, че той демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предупреждават, че ще реагират и занапред по същия начин на всеки случай на безотговорното отношение и нежелание да спазват въведените в страната ограничения и мерки в условията на извънредното положение.

С влизането вчера в сила на Закона за извънредното положение за нарушение на карантина в условия на пандемия наказанието е до пет години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 4 години

Каролев просто се мисли за нещо повече от всички останали българи. До толкова се мисли за специален, че универсалната мярка за крантина след прибиране от рискова дестинация важи само за простосмъртните, не и за специални личности като него. Пишман патриота сега ще съди държавата, долничко същество си ти и загуби всякакво уважение, което хората имат към теб. Засрами се и се извини на хората, които спазват правилата, и на тях не им е яко, ама не съдят, а разбират и пазят останалите.

69

Анонимен

преди 4 години

До ШопЧовека е показал, колко зле е системата.

68

Анонимен

преди 4 години

Това показва нивото на полицията ни.

fallback