Снимка: БГНЕС
fallback
За последното денонощие Испания обяви 738 смъртни случая от коронавируса. Така те стават общо 3434 и надминават тези от Китай, който днес съобщи за 4-ма починали от COVID-19 и с това стават 3281. 
 
Това е най-резкия скок в страната от началото на инфекцията, след  като през последното денонощие те са нарастнали с повече от 27%. 
 
Общо 47 610 испански граждани са дали положителни проби за заразата, като за последните 24 часа бяха потвърдени 7937 нови случая. Това е рекорд за новоинфектираните в цялата страна и представлява ръст с 20% в сравнение с вчерашната актуализация на данните, съобщава БНР.
 
Възстановилите се пациенти от COVID-19 в страната са 5367. 
 
Испания вече е на второ място в света по смъртност от коронавирус, след като във вторник в Италия бяха потвърдени 6820 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Следете пътя на парите! Населението, което умира е на възраст над 60- 65 години или лица с придружаващи заболявания! Ако беше пандемия - нямаше да има оцеляващи! Но ако се замислите какво ще се случи като населението получаващо пенсии не е сред живите, ще осъзнаете какво прави този грипен вирус! Но има една българска приказка за кралството, възрастните и бедите! Само да не стане, така че после да се търсят тези възрастни! Те и в момента са неразделна част от целия икономически устроен свят!

21

Анонимен

преди 4 години

В Ипания персоналът на старческите домове просто изостави възрастите хора на произвола на съдбата!Заключиха ги и се изпокриха, а когато дойдоха воените и отвориха старческите домове за проверка откриха трупове и умиращи старци!Това е Истината!!!Общественоста в Испания е шокирана.Започнато е разследване!

20

Анонимен

преди 4 години

Никой не им вярва вече на тия. Всеки умрял старец го пишат починал от корона, за да вземат повече пари от ЕС. Както някой друг писа в интернет, вече освен от корона от друго не се умира. Не е нормално само в Испания и Италия всичко да прогресира, а в другите държави не.

fallback