Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия предостави финансова подкрепа от 80 милиона евро за развитие и производство на ваксина против коронавируса на германската фирма "Кюрвак". Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен и еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел проведоха видеоконференция с ръководството на компанията.

Oще по темата

Подкрепата ще бъде под формата на гаранция за заем на подобна стойност, който се разглежда от Европейската инвестиционна банка, предаде БНР.

Гаранцията се осигурява чрез механизма за финансиране на  иновации и проучвания в областта на инфекциозните болести, която е част от програмата за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020".

Според "Политико", който пък цитира "Ди Велт", администрацията на американския президент Доналд Тръмп е предложила "голяма сума пари", за да се сдобие с ексклузивен достъп до ваксината. Според изданието е бил направен опит компанията да бъде накарана да премести крилото си за изследване в Съединените щати и да разработи ваксината само за тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Ами Волен Сидеров още преди 6 години я разработил и руснаците също имали. Какво чака Болен и руските му колеги да вземат тия 80 милиона.

13

Анонимен

преди 4 години

Да бе значи аз няма да разбера на кои рецептори действа вируса какъв характер има белтъчната му обвивка как да го възпта а ше се затворя в нас кат мухъл и кво?Коя година сме 2020-та или 1365-та.И колко ще издържи тая икономика затворена изобщо тва само *** неспособни на нищо могат да измислят!

12

bfgfgnfghngn

преди 4 години

До АнонименСмешници са я, те 2-3 години им трябват да спрат смяната на времето, какво остава за много по-сериозни неща

fallback