Снимка: Flickr
fallback

Подобно на малките градчета в Италия, които продават къщи за 1 евро, и Хърватия започна да привлича млади семейства в по-малките си населени места.

По местното радио се разпространи новината, че живописния Леград предлага имоти на скромната цена от 1 куна. Разбира се, обажданията на желащи да се сдобият с къщите не закъсняват. Запитвания идват както от цялата страна, така и от съседните държави.

Както и в Италия, така и в Хърватия това е мярка предприета от общинските власти за задържане и привличане на млади семейства в техния район. Но евтините домуве не идват без определени условия - купувачите трябва да са на възраст до 40 години и да останат да живеят поне 15 години в Леград.

В замяна на това общината субсидира закупуването на къщи в района ѝ от физически лица до максимум 35 000 куни или дава 25 000 куни за реновиране на вече построени такива съществуващи. Освен къщи общинска собственост, в Леград могат да се закупят строителни обекти за 1 куна.

Кметът на Леград с основание подчертава, че общината е с най-ниско ниво на безработица в окръга и на практика няма безработен човек там, пишат ог БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ТИТА

преди 4 години

И МЪЖЕТЕ СА ТАКА, НО НЕ ГО СПОМЕНАВАШ!КОЙ БЪЛГАРИН ЩЕ УСПЕЕ ДА ИЗДЪРЖА ЖЕНА, 4 ДЕЦА, КЪЩА, СТОПАНСТВО......АКО НАМЕРИШ ТАКЪВ, ДАЙ ГО НАСАМ. ЗНАЕШ ЛИ, КОЛКО МЪЖЕ СА БЯГАЛИ КАТО ОТ ЧУМАВО, САМО ДОКАТО СПОМЕНА СЕМЕЙСТВО???????????

9

българин

преди 4 години

Устата ми се изкриви от години да повтарям,че нашата християнскя жена отказа да бъда съпруга и майка.На ви сега равенство на половете,женско образование и кариера,на ви женска свобода и пр.дивотии.По днешните стандарта,нашите дядовси и пра дядовци щяха да бъдат квалифицирани като ***,които са потъпквали жената.Но тогава българката е паждала между3-8 деца средно през живота си.И така стигнахме до 9 млн.Но тази извратеност загпоби цялата християнска цивилизация.В Европа от 50-60 г.настъпи срив

8

ммм

преди 4 години

И отново казвам и повтарям, че аз съм фамилно обременен с диабет; за да оцеля тези дълги години, аз винаги съм се хранил с храна произведена непосредствено то мен и то от село; селският ми двор, който никак не малък, т.е. 8,900 дка, в него абсолютно всичко има; препарати за растителна защита не ползвам; използвам само биологични препарати мое производство; ябълки, круши, дюли, дини ... всичко това го имам в изобилие ..; е, купувам от магазина, например тоалетна хартия, ориз, но не и хляб!

fallback