Снимка: БГНЕС

Какви са доходите на обвинения в пране на пари син на бизнесмена Васил Божков се разгледа вчера в специализирания наказателен съд. Седмица след наложената му рекордна гаранция от 1 млн. лева Антон Божков застана отново пред магистратите. Повод бе желанието на прокуратурата да бъде вкаран в ареста заради опасността да се укрие, повлияе на свидетели или унищожи доказателства за вината си, съобщава "24 часа".

Божков - младши от своя страна оспори размера на наложената му гаранция и поиска да не му бъде налагана, каквато и да е мярка за неотклонение с мотив, че забраната да напуска страната е достатъчна гаранция, че ще си стои вкъщи.

Още по темата

На вчерашното заседание милионерският наследник отново пристигна със съпругата си Ива Софиянска. Хванати под ръка и с усмивки на лицата, те влязоха в съдебната зала, категорично отказвайки да отговорят на журналистически въпроси.

Още в началото на съдебното заседание адвокатите на Божков-младши обясниха, че подобна сума е нереална. Самият Антон се ожалил, че парите надхвърлят два пъти семейния годишен доход. За това той и съпругата му Ива Софиянска не могат да си позволят плащането на подобна сума.

"Имам две малки деца - доходите ми не стигат за гаранция от 1 млн. лв.", оплакал се той. В случай че обясненията на Антон  са верни, то издръжката на семейството му поглъща около 500 000 лв. на година.

Информация, която според криминалисти влиза в леко противоречие с публично достъпните данни за доходите му. Проверка в Търговския регистър показа, че името на Антон Божков се появява единствено като управител и съсобственик на "Инфра Холдинг".

Дружеството се занимава с ремонт и строителство на пътища. Като председател на управителния съвет Антон се разписва под годишна заплата от 102 хил. лв. показва официалният финансов отчет на "Инфра Холдинг". В същия момент няма информация синът на Васил Божков да работи другаде, който според криминалисти би трябвало да значи, че това са и единствените му доходи. Липсващите 400 хиляди са издръжката на семейство Божков трудно може да набави и съпругата му Ива, която вчера бе неотлъчно до него в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase