След месеци на раздяла малката Катерина, която бе отнета от родителите си в Германия, отново е у дома. Как раздялата се е отразила на семейството й разказва нейната майка Мирена Славова пред Bulgaria ON AIR.

"Все още е наплашена от момента, в който я взеха, тя беше кърмаче. Не понася, когато не съм в стаята, иска да спи постоянно в прегръдките ми. Ще мине време, докато се успокои. Няма да има проверки, няма да има дело срещу нас. Съжалявам, че не ни провериха, преди да отнемат детето. Тази раздяла се отрази на всичките ни роднини, на нас, на детето и това са непоправими неща", каза Mирена Славова.

Общ преглед

Районният съд във Винзен излезе с решение, че и детето, и майката могат да се върнат незабавно в семейното жилище. Съдът прецени, че няма доказателства, които да потвърждават насилие над момиченцето.

9-месечната Катерина беше прибрана от социалните служби в Германия заради подозрение, че е малтретирана. Родителите твърдяха, че са набедени, а травмите по детето са от катастрофа. Случаят стана известен в цяла България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase