Снимка: БГНЕС
fallback

61-годишен мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за притежание на предмети и оръдия, предназначени за търсене на археологически обекти, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Oще по темата
В хода на полицейската акция са извършени процесуално-следствени действия в дома на 61-годишния жител на с. Зимница, община Мъглиж. Намерени и иззети са 103 римски и тракийски монети, старинни предмети, 3 детектора за метал и газов револвер с преправена цев.

Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава под надзора на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Тракия сезирайте се, удрят честни частни колекционери.

19

Анонимен

преди 4 години

статията е за иманярство а правите пропаганда за славянството което е доста спорно и е в интерес на една близка империя която използва за същата цел и православието.

18

Анонимен

преди 4 години

Местното население и племена на Балканите са били славянски,а не новоизмисленото през 19 век "тракийци".Славяните са били толкова многобройни,че византийците ги наричат "ято скакалици",а българо-славяните са наричани от византийците "многобройни като пясъка в морето".Славяните са местни жители на Европа още от Бронзовата епоха.Проверявайте всички артефакти дали са фалшиви или истински!

fallback