Снимка: БГНЕС
fallback
Австрийските власти съобщиха, че движението на влакове между Италия и Австрия е подновено, след като двама пътници, за които имаше съмнения, че са се заразили с новия коронавирус, дадоха отрицателни проби, предаде ДПА.
 
Трафикът по железопътната линия, свързваща Италия с Германия през Австрия, бе спрян вчера за няколко часа. Около 500 пътници бяха блокирани при прохода Бренер.
 
"Влакът продължава по пътя си", каза в комюнике австрийският вътрешен министър Карл Нехамер.
 
Над 730 българи и 50 000 италианци, живеещи в 11 италиански общини бяха изолирани от света заради коронавируса в Италия. Това реши на извънредно заседание в събота вечерта правителството в Рим, което набеляза спешни мерки за пресичане на върлуващата зараза.
Oще по темата
Поставените под карантина селища се намират в югоизточната част на областта Ломбардия и около град Падуа в областта Венето. 
 
Говорителят на санитарните власти в Ломбардия заяви за "Монитор", че до момента в Италия не са констатирани случаи на заразени от COVID-19 българи. В провинция Падуа на областта Венето имат постоянно местожителство 316 българи от 90 128 чужденци. В поставената под карантина община Во'Елганео с 3500 жители живеят и работят 21 наши сънародници. И там засега няма хоспитализирани българи заради "китайската напаст".
 
Основателният страх от „китайската напаст“ удари и седмицата на модата в Милано - очакваните ревюта на брандовете "Джорджо Армани" и "Лаура Биаджоти" се състояха при закрити врати.
 
Прочутият карнавал във Венеция също ще бъде прекратен.
 
Броят на починалите от новия коронавирус в Китай достигна 2592, а оздравелите са 24 734 души, съобщи днес Държавният комитет по въпросите на здравеопазването, цитиран от световните агенции.
 
За едно денонощие са регистрирани 150 смъртни случая, 1846 души са изписани от болница, а 406 души са се заразили.
 
През предишното денонощие имаше 97 смъртни случая и 648 нови заразени.
 
Общо 77 150 души са се заразили с новия коронавирус от появата му в края на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до 12

преди 4 години

На китайския паламуд ,корона вируса му е на-малкият проблем. Всички знаят,че с китайската риба можеш да погълнеш цялата менделеева таблица,специално редовете с тежките метали.Нали разбирате,бурния икономически разтеж, си има цена. Интересно ми е-кой е вносителят на китайския паламуд,като нашенският си е много по-добър.

16

Лекарството

преди 4 години

Арбидол, направено в СССР през 70-те спасява Китай.

15

Чок калабалък До 8

преди 4 години

Стига с тая баба ти Ванга била казала,какво е казала едно нищо.Вие сами си измисляте неща който не са казани от една обикновена бабка

fallback