Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
В Украйна протестиращи нападнаха автобуси, които превозват евакуираните от Китай украинци, които бяха върнати в страната си, в опит да бъдат предпазени от коронавируса.

Вчера самолет с около 70 украинци и граждани на други страни пристигна в Украйна от китайския град Ухан, където избухна епидемията от новия коронавирус, предадоха „Франс прес“ и ТАСС.

Шест автобуса пристигнаха в селището Нови Санжани, където властите решиха да поставят изтеглените от Китай под карантина за 14 дни в местен санаториум, пише БНР.

Те обаче бяха посрещнати от демонстранти, които хвърляха камъни и палиха огньове.

Местните жители обаче не искат да допуснат евакуираните. Украинският премиер Олексий Хончарук и вътрешният министър Арсен Аваков пристигнаха в Нови Санжари, където  бяха разположени бронирани машини и полицейски сили.

Хончарук коментира, че отделни политически и обществени дейци са се опитали да се възползват от ситуацията, за да си направят реклама.

Десет полицаи са пострадали при сблъсъците, съобщи на брифинг директорът на националната полиция Игор Клименко. Ранена е и една жена, а 24 души са били задържани за нарушаване на обществения ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Новата чума

преди 4 години

Ужас !!!! Новата чума е вече в Европа !!! "Черната смърт" през 14 век е започнала то Италия !!! Загинала е 1/3 от населението на Европа !!!! Новата чума е вече в Европа !!!

32

Анонимен

преди 4 години

Прославиха се по света, пак.

31

Ами

преди 4 години

То бива простотия неандерталска, ама чак пък толкова...С камъни ги замерват!Невежество и безчовечност.

fallback