Снимка: БГНЕС

Полицейска акция в Самоков. Засилено е полицейското присъствие в града и  вняколко села в района.Полицията проверява автомобилите и хората от криминалния контингент. Няма информация за арестувани. Според информация на bTV акцията е насочена срещу битовата престъпност.

Още по темата

От рано сутринта в ромския квартал в Самоков влезе полиция и жандармерия. Спират се за проверка повечето коли, които излизат от квартала. Подобни полицейски акции се провеждат не само в Самоков, а и в други райони на страната. Полицията е влязла и в Пазарджик и Враца.

 Акция се провежда и в село Търнак, община Бяла Слатина. Това съобщиха от полицията във Враца.

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност. През миналата седмица в същото село бяха извършени няколко умишлени палежи на къщи, а служителите на МВР за кратко време установиха и задържаха 3 лица съпричастни към извършените деяния.

Днешната операция е в изпълнение на заповедта на главния прокурор Иван Гешев за повишаване ефективността за противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase