Снимка: БГНЕС
fallback

Китайското посолство във Франция призова гражданите на страната си да се съобразяват с мерките срещу разпространение на коронавируса, след като китайка от Ухан публикува във социалните мрежи, че е успяла да избегне проверките на летището.

Жената обяснила, че е искала да пропусне проверките за висока температура, за да лети до Франция и да опита местната кухня.

Oще по темата

В социалната мрежа жената обяснила, че е взела лекарство против висока температура, за да прикрие симптомите си на грип и да пропусне проверките за треска, пише Guardian.

Град Ухан временно е под карантина, за да се възпре разпространението на смъртоносния вирус.

"Имах висока температура и кашлях преди да тръгна и се уплаших. Пих някакво лекарство и си измерих температурата. За щастие беше спаднала и минах безпроблемно през границата", писала китайката.

Властите са били уведомени за поста й от потребители в социалната мрежа и китайското посолство във Франция публикува съобщение на сайта си, в което призовава китайците да се съобразяват с проверките по границата.

"Посолството получи много телефонни обаждания и имейли от китайски граждани за жена от Ухан, която е публикувала в социалните мрежи за целенасочен прием на лекарство с цел да се избегне проверка на летището", пише в съобщението.

От дипломатическото представителство са се свързали с жената и са я помолили да се прегледа във френска болница.

Въпреки че Франция още не е обявила кога жената е пристигнала или на кое летище е кацнала, властите обявиха мерки за контрол на пристигащите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Тенгрианин

преди 4 години

Самор - годината на мишката по българския календар. В Ухан 11 млн ще я посрещнат утре, блокирани от армия. Хайде малко за хелектората, може да има 1-2% които да схванат за какво иде реч;Сказание на Чулман;"(151) Тук си ти, зная, Улят,<br>на мнозина си заклет враг.<br>Сееш ти навсякъде смърт<br>и всичко превръщаш в прах!"

18

Кефф

преди 4 години

И откъде пари че пали за Франция все едно от София да ходи у Враца.

17

До 17

преди 4 години

Голям професор се извъди, та дори не си наясно с механизма на предаване на вирусите.

fallback