fallback

Личните лекари да дават до 7 дни болничен, предлага правителството като мярка за справяне с фалшивите болнични.

Освен това по границите ще ни проверяват дали когато излизаме от страната дали не се водим в болнични.

Предлаганите мерки са част от приетия от правителството анализ за причините за увеличаване на броя на болничните и неизплащаните средства.
Oще по темата


"Ако трябва да сме честни, хубаво е, че вече говорим за конкретни мерки. Тепърва предстои да се запознаем с всички 40 мерки и да направим оценка на въздействието, защото това е отговорното решение", коментира икономистът от КНСБ Любослав Костов в "Денят ON AIR".

По думите му няма ясни доказателства, че масово българите взимат болнични, за да слеят новогодишните си празници и съдейки по доклада, мнозинството не лъже, че е болно.

Костов категорично заяви, че фалшиви болнични има и е безспорен факт, но техният брой се преекспонира и за да бъдат контролирани, трябва да се включат всички отговорни за това институции.

"В началото тръгнахме да наказваме цялото общество заради една шепа хора. Вменяваш колективна вина във всички работещи при положение, че те създават БВП на страната. Мисля, че имаме напредък", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Костов коментира и това, че Европейската комисия планира започването на консултации по предложението минималното възнаграждение да е 60% от средната заплата във всяка страна от ЕС.

"България може би ще бъде много удовлетворена от тази идея на ЕК, защото първото изречение, с което тя започна, беше, че икономическият растеж не трябва да бъде самоцел, а функция от едно подобрено обществено благосъстояние", обясни икономистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Управляват ни алчни безмозъчни същества, без скрупули, без ценности! С едничка цел - личният интерес! Ако това, което пиша не беше вярно, щяха да започнат от ремонта на здравеопазването, от условията на труд, от заплащането и т. н. Така - с един куршум два заека! Спестяват пари от здраве и от пенсия...Ще дойде ден и ще се молят за народен съд....Господ бави, но не забравя! Истината е под небето, драги ми овчедушни сънародници!

15

Анонимен

преди 4 години

За 37 години трудов стаж, не знам за нито един фалшив болничен. Теоретично фалшив болничен около празниците би могло да си пуснат само тези от частния сектор, когато дебеловратите не ги пускат в отпуск. В държавния сектор просто си пускат отпуск - там обикновено няма проблем с отпуските. Другият вариант е пак в частния сектор, когато няма работа - тогава дебеловратите натискат работниците за фалшив болничен и затова през 2009 работодателите започнаха да плащат първите три дни от болничните.

14

бач катор насмени

преди 4 години

Поддържайте нормални условия на труд и ще си плащаме болничните.Ама в цеховете веят ветрове и е по студено тъмно от колкото на открито.

fallback