Снимка: БГНЕС
fallback

Украинската прокуратура промени квалификацията по разследването на сваления самолет в Техеран, и вече го квалифицира като "умишлено убийство на повече от двама души, както и унищожаване на самолет". Това се казва в съобщение на пресцентъра на главния прокурор на Украйна, цитирано от БНТ.

Oще по темата

По-рано разследването по наказателното дело беше за "нарушение на правилата за безопасност на движението на въздушния транспорт, което е причинило смърт“. Разследването е поверено на националната полиция в Украйна.

"Службата на главния прокурор взе решение за промяна на квалификацията на престъпното деяние. Разследването ще продължи по членове на Наказателния кодекс, които предвиждат отговорност за умишленото убийство на две или повече лица, и унищожаването на самолета", се казва в съобщение на прокуратурата.

Оттам съобщават още, че решението за промяна на престъпното деяние е взето след обработка на "множество данни, получени в резултат на сътрудничество с международни партньори, както и от украински служители на реда, и експерти от мястото на трагедията, а също и след като Иран призна, че украинският самолет е бил свален по погрешка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

хъката и мъката

преди 4 години

погледнете, всичките им служители от стюардесите и механиците до директора на Улраинските аеролинии говорят само на руски, въпреки че държавният им език е украинският език,сега на киевските ченгета работата им е да намерят от коя установка е узстреляна ракетата, какво са си говорили летците с наземния персонал и кой искал/неискал/давал/недавал разрешения за полет на УКР 737.

26

Анонимен

преди 4 години

Я думай по-конкретно за "руската поръчка" ? Каква и е била целта ?------ Целта и е САЩ да затъне в нова война, този път с Иран. Досега всички "съюзници" на Просия бяха изпързаляни с тази цел - Сърбия, Ирак, Либия, Сирия. На всички руснаците обещаваха подкрепа, докато стане войната, след това се отдръпваха настрани. Интересът на Просия е пряк и непосредствен.

25

Анонимен

преди 4 години

Само ми е жал за украинците, а бяха свестни хора.

fallback