Снимка: Pixabay
fallback

Жена с трансплантирана от починал донор матка роди момче, съобщи bTV.

Дженифър Гобрехт нарича бебето си "чудо". Малкият Бенджамин е първото бебе родено в рамките на двегодишни изпитания в университета на Пенсилвания по трансплантиране на матка.

Жената е 33-годишна и още при раждането й станало ясно, че тя няма матка. Органът е дарен от семейството на починал донор през 2018 г.

Бенджамин е второто дете, което е родено от жена с трансплантирана матка в САЩ. Той е роден през ноември миналата година.

До този момент в света са извършени 70 трансплантации на матка. За повечето от тях са използвани живи донори, най-често роднини. Всички участници в изследванията на университета в Пенсилвания ще бъдат проследявани в продължение на 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Оправете си заглавието, "редактори"! Безумно е!

18

Патка пише за матка

преди 4 години

Не знам как е завършила и какво образование има,но съдейки по писанията и,има проблеми с изразяването.Не и е ясно обстоятелствените пояснения,поясняващи ***,къде се поставят. Еми може в класовете или където и когато са се учили тези работи,тя да е била заета с друго???Може и аз да бъркам,но не пиша статии,а ги чета с умисъл да науча нещо ново,например за момче с матка.

17

рего

преди 4 години

Прочетох заглавието и отворих статията да прочета как е трансплантирана матка на неродено. Оказа се журналистическа некадърност и статията е за съвсем друго.

fallback