Снимка: БГНЕС
fallback

Самолет "Боинг 737" със 180 пътници на борда се разби малкко след излитане от летище "Имам Хомейни" в Техеран, съобщи иранската агенция ISNA.

Повечето пътнии на борда на полета на украинската авиолиния са загинали, заяви ръководителят на иранските спешни служби Пирхосеин Куливанд.

Спешните екипи са се отзовали, но не са можели да помогнат, тъй като край мястото на инцидента е имало пожар.

От FlightRadar съобщиха, че самолетът е бил в експлоатация от 3 години и половина.

Иранската информационна агенция съобщава, че аварията е следствие на техническа неизправност.

Самолетът е изпълнявал полет от Техеран към Киев.

Засега няма информация инцидентът да е свързан по някакъв начин с напрежението между САЩ и Иран в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

четох други неща

преди 4 години

Утрепаните Укри и Канадци били правачи на атомни бомби нещо?!Интернационални ***-терористи!

41

А сега сериозно

преди 4 години

Черните кутии отдавна са открити, но иранците не искат да споделят информацията в тях за случилото се с Боинг, каквито са условията при такива случаи, или пък америкаци или който и да е друг. "We will not give the black box to the manufacturer or America," Пилотите са били високо квалифицирани а самолета е бил сравнително нов и модел без никакви регистрирани проблеми. Не е модел МАХ.Които тук не са руски рубашки и камилари, знаят какво става дума. Всичко което лети са сваляли тогава от шубе

40

Тео

преди 4 години

Мир на праха на загиналите. Дано близките им намерят сили да се оправят. Нещо много странно става в последните 24 часа. От една страна Иран открито бомбардират американски бази, и всичките им 80 ракети попадат извън целта, Тръмп определя иранския народ като приятели и е готов за мир с всеки, който поиска, а пътнически самолет пада миг след като излита от Техеран. Отделно няма нападки от страна на САЩ, което не е в техен стил, ако смятат да наклепат някого.Много нелогично изглежда.На пръв поглед.

fallback