Снимка: Булфото, архив
fallback

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд днес искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров.

Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите.

Oще по темата
На 23 декември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Димитров от "Задържане под стража" в парична гаранция в размер на 50 000 лева. Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.

На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров парична гаранция бе внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на община Несебър.

Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Димитров положи клетва, след като с разрешение на наблюдаващия прокурор беше конвоиран до Несебър за първото засезание на Общинския съвет, като след това се върна в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

А кметовете на София,онова врачанско село,където 100% са гласували за ГЕРБ и на още много други места,кога?

20

Анонимен

преди 4 години

А спецпрокуратурата не иска ли отстраняването на кмета на Симитли???Или там не може да се пипа.

19

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ ако имаше повече роми в тая община, лесно щяхме да ги купим и да спечелим по герберски. Обаче тоя кмет е избран с голямо мнозинство, и гешев ще го сготви както му поръчахме.Както крадем бизнеси, така вече и кметски постове.

fallback