Снимка: Reuters
fallback

В края на миналата година се се навършиха шест години от инцидента, който изпрати Михаел Шумахер в кома. На 29 декември 2013 г. той падна на главата си по време на ски ваканция, а оттогава семейството му го крие от фенове и журналисти, за да може германският пилот да се възстановява в пълен покой.

Известният неврохирург д-р Никола Ачари предупреди всички фенове на Шуми, че днес легендата на Формула 1 ще изглежда много по-различно от това, което си спомняме.

Oще по темата
Ачари разкрива, че мозъчната травма на Шумахер носи със себе си много съпътстващи проблеми, които най-вероятно напълно са преобразили седемкратния световен шампион.

"Шест години след инцидента ние трябва да си представим един много различен човек от онзи, който си спомняме от пистата. Въпреки интензивните грижи, които се полагат за него, при него ще има големи промени заради излинялата мускулна и скелетна система, както и отслабването на органите. Всичко това е резултат от мозъчната травма", коментира Ачари пред специализирания сайт Motorsport.com.

"Състоянието на Михаел изисква внимание, което не се концентрира единствено върху мозъчното увреждане. Той има екип от добри физиотерапевти, които помагат да се намалят ефектите от дългосрочното му състояние. Има усложнения, като мускулна атрофия, остеопороза, дори увреждания на органите. При някои хора с по-малки финансови възможности, тези неща обикновено водят до ранна смърт, защото на тялото се нанасят непоправими щети", допълни италианският специалист от болница Белария в Болоня.

Само преди няколко дни съпругата на Шумахер – Корина, даде надежди на неговите привърженици, след като публикува съобщение, посветено на  възстановяването на пилота - "Големите неща започват с малки стъпки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Айде стига ни занимавахте с тоя тираджия. И ние си ги имаме, ама за тях и дума няма. Като акъла му е като на пиле, дотам ще докара. Местя!

23

ке се оправи

преди 4 години

ходжата

22

Анонимен

преди 4 години

През 94 г. Галистеу след смъртта на Айртон участва и в бразилска тв новела като основно е трябнала да симулира как прави секс и е чисто гола. Родителите на Айртон са живи като баща му Милтън е в инвалидна количка, майка му Нейде е сравнително добре. Но Галистеу не се спира да ги провокира и обижда по всякакъв начин. На погребението тя получава от семейството на ревера стикер с буква F което, че е част от семейството, но Галистеу знае, че има камери и стой на страна като дори се вижда как се смее

fallback