Снимки: Michael Schade/ Twitter
fallback

Полицията в Нова Зеландия обяви, че най-вероятно няма оцелели след изригването на вулкана на остров Уайт.

"Няма признаци на живот", съобщават властите. По-рано бе обявено, че жертвите са пет, но сега броят им се очаква да се увеличи драстично. На острова са останали близо 50 души, когато вулкана изригва. Сред тях има както жители на Нова Зеландия, така и чуждестранни туристи. Те са били забелязани край кратера минути преди да изригне.

Oще по темата

Последните лодки, минали край острова, са качили част от хората, преди властите да обявят, че мястото не е безопасно, дори и за провеждане на спасителна мисия. 

От изявлението на полицията става ясно, че няколко хеликоптера са прелетели над острова, но не са забелязали признаци на живот.

"Според информацията, която имаме, няма оцелели на острова. Работим по изясняването на техния брой, освен петимата, за които вече е ясно", пишат властите.

"Случилото се на остров Уайт е трагедия, която се очакваше да се случи от много години. Посещавал съм го два пъти и винаги съм си мислел, че е много безотговорно и опасно всекидневно да бъдат водени туристи тук с лодка или хеликоптер", казва Рей Кас пред Australian Science Media Centre.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

от сидниАав$тралия

преди 4 години

До Синди-то 11а пък ти май ти си изтървал четенето. Значи според теб от вулкана идва чистя сяричка така ли? За каква сяричка мислиш че говоря, чиста ли? А инъче чистата сяра от аптеката от къде мислиш че идва? Идва от вулканите на индонезия и малайзия. От там идва 90% от световния добив, и това което е в аптеката. Тая сяричка която се носи в въздуха е всичко друго ама не и чиста, смешана с кислорода от възхуха и като влезе в дробчето дърпа от влагата и ставаш на батерия, зайчето от Дурасел

12

ПроСоТо

преди 4 години

на мен много ми хареса това:-"На остров Уайт,който Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,загинаха 50 човека от избухването на вулкана".....-Първо:-КАК МОЖЕ НЯКАКВА ГЕОЛОГИЧНА ФОРМАЦИЯ,НАЙ-ВЕРОЯТНО НА МИЛИАРД ГОДИНИ,да бъде.."частна собственост"?!?!?!?!.."Собственост" на СУХОЗЕМНО,пръкнало се вчера и отишло си утре!!..??..Па и друго:-Щом въпросния остров е "частна собственост",роднините на загиналите да потърсят КОМПЕНСАЦИЯ ОТ "собственика"за това,че е ДОПУСНАЛ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,завършващо със СМЪРТ!

11

Синди-то

преди 4 години

може и да си компютърджия, но химията си я отървал.Чистата сяра е неразтворима във вода, затова и я продават на хапчета/прахчета за пиене. Разтваря се в органични разтворители от групата на ароматните въглеводороди, а онази беля с дробчето го правят серните съединения - оксиди, диоксиди, сероводород, и особено във формата на ФПЧ, дето освен химическо, имат и чисто физическо въздействие

fallback