Снимка: БТА
fallback

Няколко души са ранени при нападение с нож на главната търговска улица в Хага, съобщи холандската полиция.

Службите за спешна помощ вече са на мястото на инцидента.

Oще по темата
По първоначална информация ранените са трима.

В друго свое съобщение полицията на Хага се отбелязва, че за нападението се издирва мъж на възраст между 45 и 50 години. Той е от северноафрикански произход и е облечен със сив анцуг.

Говорителка на полицията каза по телефона за АП, че за момента не е ясно дали става въпрос за тероризъм.

Нападението е извършено в момент, когато главната улица в Хага е била пълна с хора, дошли да пазаруват изгодно, възползвайки се от Черния петък.

Атаката бе извършена само няколко часа след подобно нападение в британската столица Лондон.

По последна информация двама от ранените при нападението с нож близо до Лондон бридж днес са починали, съобщи телевизия BBC.

По-рано полицията съобщи, че при нападението са ранени няколко души, а заподозряният извършител е застрелян. От полицията определиха атаката като "терористичен инцидент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Валентин Тодоров

преди 4 години

До 13 Всъщност България заедно с Швеция, Словения, Германия и Хърватска с 10-12 убийстава на 1 млн. жители средно на година през последните 10 години е със средни показатели за Европа.Най-ниски са в Чехия и Словакия по 5-6 на 1 млн.Най-високи са в трите Прибалтийски държави и Финландия-25 до 55 на 1 млн. жители.Това са официални данни на Европол и Евростат.Повтарям.Знайте фактите преди да изразявате мнение.

29

Валентин Тодоров

преди 4 години

Североафриканци,а не араби.В цяла Северна Африка практически няма етнически араби. Например в Египет при последното преброяване от 97 млн.население само 383 са араби. Това е много по-малко от турците,гърците или евреите които живеят там.Същото е положението в Либия,Тунис,Алжир и Мароко.В България имаме повече араби,отколкото там.Много пъти съм писъл,че за да имаш право на мнение,трябва да знаеш фактите.

28

13

преди 4 години

Макрон беше прав! В Територията ежедневно биват убивани повече хора от половин Европа взета заедно. За да стигнат Територията по убийства, в Европейските държави трябва всеки ден да се случват терористични атентати във всички градове, само тогава имат шанс да се доближат към първото място в статистиката, в която Тиквостана е на първо место.

fallback