Снимка: Reuters

Японката Секаи Мори вече е вписана официално като дъщеря на легендарния шампион в щангите Наим Сюлейманоглу, съобщи нейната адвокатка Хюлия Акхасал, съобщава "24 часа".

Младата жена заведе дело, за да докаже, че е наследничка на трикратния олимпийски шампион. 
Тялото на Наим дори бе ексхумирано, за да се докаже бащинството му на японката. ДНК тестът бе категоричен - 99,99% вероятност, че е той.

Още по темата
Решението да бъде вписана в регистъра дава право на Секай да претендира на равни начала с останалите три дъщери на великия щангист за наследството му. Освен това тя вече има право да носи и името на баща си, както и да получи турски паспорт, освен японския.

Секай е дете на Сюлейманоглу от връзката му с японската журналистка Наоми Мори, с която се запознава точно на игрите в Сеул през 1988 година, когато той става за първи път олимпийски шампион.

Турски медии писаха, че последната молба на починалия през ноември 2017 година Наим Сюлейманоглу към брат му и други близки е била непременно да намерят първородната му дъщеря в Япония и да я включат в завещанието му.

Сакаи обаче трябваше да измине дълъг път, за да бъде призната за наследничка на Сюлейманоглу, считан за най-великия спортист в историята на щангите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase