Снимка: Булфото
fallback

Новият селекционер на националния отбор на България по футбол Георги Дерменджиев заяви, че нападателят Кирил Десподов и вратарят Пламен Илиев ще могат да играят в предстоящия приятелски мач с Парагвай.

Двубоят е в четвъртък от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Запознах се вече с играчите. Имаше какво да ми кажат и какво аз да им кажа. Кирил Десподов е добре. Пламен Илиев също ще бъде на линия за мача с Парагвай", заяви Дерменджиев.

"Добре знаете какъв отбор е Парагвай, на какво ниво е, с какви футболисти разполага и как е организиран. Това е един силен отбор, с който съм доволен, че ще можем да играем. Говорихме с играчите за загубите в последната година и сме оставили всичко зад гърба ни. Гледаме напред", каза Дерменджиев, който ще се опита да постигне първа победа с националия отбор от повече от година.

Селекционерът посочи и причините за това играчите да са изглеждали толкова "сковани", както сам ги определи, в последните мачове:

"Лошите резултати и негативизмът, който бе насочен към тях, са причина за това играчите да бяха толкова сковани. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато постоянно те хокат. Надявам се, че футболистите ще могат да преодолеят тази ситуация, която не е лека", посочибившият треньор на Лудогорец и Левски.

"Всеки отбор може да допусне тежка загуба. Проблемът е, че има сериозно психическо натоварване у играчите. Надявам се да се отърсим от него. В последните мачове тимът игра с притеснение. Мисля обаче, че потенциалът на отбора е много по-голям. Искам да видя играчите да бъдат по-спокойни и да играят по-освободено. Публиката и подкрепата винаги са важни за играчите на терена. Надявам се, че с играта си ще можем да върнем публиката на стадиона", каза още Дерменджиев.

Какво още каза националният селекционер четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Като тези бичмета са сковани, ами отковиги бе.

8

прогноза

преди 4 години

Винаги преди мач потенцияла им е много голям го вадят но след мача все им е отзад.

7

Цецо

преди 4 години

Щом са сковани от негативизъм да се насочат към друга професия, футболът е игра, която носи радост и позитивизъм! Според мен на повечето наши, така наречени футболисти, им липсва най-важното - акъл! А тази игра не може да се играе без него, както знаем всички, които я обичаме...

fallback