Снимка: архив, Reuters

Председателят на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нарече фанатичните хора източник на опасност за цялото човечество. Екологичната тема и убедените хора често се използват за това част от човечеството да бъде доведено до унищожение, смята политикът.

За тази цел според него се използва темата за защита правата на човека.

Жириновски смята, че това са правилни мисли, но целта на мащабните кампании не е да бъдат спрени негативните явления, а да бъде ударено цялото човечество, да бъде намалена раждаемостта, да бъде намалено населението на земята.

Още по темата

„Правата на човека във всички страни по света са се нарушавали и ще се нарушават, никога отношенията между мъжете и жените няма да станат чисти и невинни“, написа руският политик в своя Telegram канал.

Мнозина млади хора, вдъхновени от 16-годишната активистка от Швеция Грета Тунберг, говорят за необходимостта от забавяне на глобалното затопляне, като за тази цел производството ще трябва да бъде ограничено. Това обаче според Жириновски ще провокира глад, недостиг на стоки и енергия за осигуряване на топлина в домовете, както и засилване на войните и деградация на населението.

Политикът добави, че заинтересованите лица са готови да намалят населението на планетата до 500 милиона души, за да осъществят своите политически амбиции, тъй като ще им е по-лесно да ги управляват, отколкото 7-8 милиарда души, пише Утро.ру.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase