Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Има редица примери с работещи хора, срещу които е имало административни последици от работодатели заради активността им във Facebook, коментира Тодор Капитанов, КНСБ, в предаването "Бизнес старт" на Bloombergtv.

"Преди година работник от Павел баня беше уволнен, защото е публикувал във Facebook фиша от своята заплата в размер на 388 лева", припомни той.

Според Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, уволнението е много крайна мярка.

"Особено в момента, когато всички работодатели се борят за най-добрите служители на пазара на труда. При този недостиг на кадри уволнението на качествени служители е пресилено", смята тя.

"Примерът от Западна Европа е за разбирателство и диалог между работодателите и служителите. Сега работници и работодатели се обединяват върху полето на диалога, че всяка една отделна фирма следва да си определи тези етични политики", заяви Капитанов.

Според него работодателите трябва да са моторът на доброто общуване в социалните мрежи.

"Една от клаузите в етичния кодекс е за запазването на фирмената тайна, защото информацията е основният инструмент в сферата на услугите, който прави една фирма конкурентоспособна", обясни Христова-Мъри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 4 години

Само като чета коментарите на "про правителствените ботове" ме избива на смях.Най бедната държава в ЕС,а доходите като в Западните Държави.Добре,че не Живея в Бг,за да ме "зомбират" разни "индивиди",колко е "светло" бъдещето на България.Вижда се демографската катастрофа и коментарите са излишни,когато има неоспорими факти!!!

62

kirasirrav

преди 4 години

работя в заложна къща, взимам около 400 лв. чисти / загубите и грешките ми се удържат,така че за 1 год. беше средно 350-380 лв. на месец/, вече година и половина съм на нещо като изпитателен срок ; в този район на провинцията цените са по-високи от София; имам и дългове (мои и чужди ) увеличени от ЧСИ-та и пр. сега тия с яките заплати и яките шефове ще ми дадат ли акъл? ( а и не само аз съм на такава заплата в района)

61

Анонимен

преди 4 години

Дотука съм платил 800 лв на един майстор за 20 м2 плочки за една седмица, човекът идва извън работно време, понеже си работи друга работа. Значи без много напъване си връзва 2000 лв минимум.

fallback