Снимка: БТА
fallback

От УЕФА официално повдигнаха обвинения срещу България след евроквалификацията с Англия в София, завършила с тежка домакинска загуба с 0:6.

Двубоят на "Васил Левски" обаче бе спиран на два пъти заради расизъм от родните фенове.

Oще по темата
Сега европейската централа започва разследване срещу България по четири точки, предаде bTV.

Първата е за "расистко поведение" по член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Втората за "хвърлени предмети" по член 16, а третата за "прекъсване на националния химн". Последната точка е за "повторения на големия екран" по член 42 от Правилника за сигурност и защита.

Съперникът също ще бъде разследван - заради прекъсване на националния химн и недостатъчен брой британски стюарди.

Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата на европейските страни да започнат по-активна борба с расизма, за да не се допускат повече сцени като тези на "Васил Левски" снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 4 години

Изваждането от Европа най-вече ще удари Лудогорец и всички направени инвестиции ще изтекат в канала. Чужденците ще си тръгнат. Може и да е за добро, да играят само българи, така ще се развият школите.

72

8:0

преди 4 години

Англичаните преиначиха нещата, отзвука е по-голям от бомбандировките на Турция над Сирия и на английските бомбандировки над София. Крадците на света.А тирето кога идва в Ловеч?

71

Радослав

преди 4 години

До 80Никои в Европа не се опитва да се бори с нацизма!Докато има само права за малцинства и имигранти и само задължения за данъкоплатците ще има и нацизъм и национализъм!Ако искате да няма нацизъм или расизъм,то тогава правата и задълженията трябва да са за всички!А не както сега е в България едните да не са внесли и 1 стотинка данък и да имат права на помощи за хиляди левове,а в същото време родители които работят да са наказани и да нямат право на помощи, а само да плащат данъци

fallback