Снимка: Pixabay
fallback

Полицията в Плевен задържа двама младежи за нанесен побой и извършен грабеж на две жени в плевенско село, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 10 октомври в полицията е получен сигнал за нанесен побой на две жени от село Бохот. Незабавно на местопрестъплението са изпратени полицейски служители.

Установено е, че пострадалите – две жени на 78 и 71 г., са нападнати от маскиран, който разбил входната врата на къщата им. След заплахи и побой грабителят отнел 40 лева и избягал.

Потърпевшите са прегледани в ЦСМП-Плевен, където е установено, че са с охлузни рани, без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. Уведомен дежурен прокурор.

От извършените оперативни действия са установени извършителите на деянието - 20-годишен мъж от селото и 19-годишен младеж от Плевен. На лицата са повдигнати обвинения и с постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ареста към затвора Плевен за срок до 72 часа.

Продължава работата по документиране на престъпното деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

евроатлантически ценности мадеин бг

10

Анонимен

преди 4 години

Това ако стане тук в Гърция тия ще си проклинат и майчиното мляко. Още при ареста полицаите ще ги направят разногледи. За по нататъка сами може да се сетите като ги вкарат в подземието. Ако оцелеят до издаване на присъдата това щее някаква случайност. Най често такива ги обявават за убити по време на бягство. Затова в Гърция няма да чуете за нападнати стари хора. Но тук имат държава и политици които не са мутри.

9

Полицай номер 1

преди 4 години

Спокойно народе, всичко е под контрол. Лицата са установени. Установено е също че няма никакво пребиване, а има леко ожулване на част от кожата на пенсионерките. Това не е телесна повреда, така не не може да бъдат съдени за побоя. Отнетите суми са само 40 лева, и така се води като нищожна щета. Лицата са с добро съдебно минало, съседите казаха че са много добри деца и винаги поздравяват. Попитахме ги, и те казаха че повече няма да правят така. Делото е закрито.

fallback