Снимка: архив, Reuters
fallback

Иранският петролен танкер, подпален край бреговете на Саудитска Арабия, е бил улучен от две ракети, предаде Асошиейтед прес, цитирайки държавната иранска новинарска агенция ИРНА.

Агенцията цитира изявление на иранската национална петролна компания, собственик на танкера, според което корабът е бил нападнат рано призори.

Oще по темата
Двата взрива са се случили в 5:00 и 5:20 местно време, предаде ТАСС, цитирайки агенция Тасним. Повредени са два петролни резервоара на танкера, от които изтича петрол. Няма пострадали членове на екипажа.

Говорител на намиращия се в района Пети американски флот потвърди, че знае за случая, но отказа коментар, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Според агенция ИРНА танкерът е повреден и екипажът се опитва да овладее ситуацията.

Този кораб за последно е включил устройствата си за проследяване през август, близо до град Бандар Абас, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Има доста противоречива информация. Уж удареният танкер е "Сабити", но той е на ход и плава не към Суец, а обратно към Иран, вероятно празен под баласт. Към Суец натоварен плава "Синопа", с който преди време имаше подобнлен инцидент. Сигурно ще има по-конкретни новини.

15

Анонимен

преди 4 години

До Боби1. И така ... по три месеца2. Минаването през Суецкия канал не е "незаконно". Може би имаше предвид "незабелязано", но освен ако не знаеш къде е бил през времето което не е бил следен, си е чиста загуба на време да обясняваш това3. САЩ осъществяват контрол, тъй че това че ООН няма да спре такъв танкер няма никакво значение. И пак това неадекватно "незаконно"4. Съвсем се обърка. Иран са тези, които сега ще обвиняват

14

Анонимен

преди 4 години

Това е работа на краварите. Затова и не коментират. Какво да коментират да кажат че са пуснали две ракетки от далечно разстояни е ли. Които са им яли попарата на краварите знаят за какво става въпрос.

fallback