Виорика Дънчила. Снимка: архив, Reuters
fallback

Вотът на недоверие срещу лявото правителство на Румъния на премиера Виорика Дънчила, подкрепен от шест опозиционни партии, беше одобрен днес на пленарно заседание на двете камари на румънския парламент, съобщи Аджерпрес.

В подкрепа на вота на недоверие са гласували 238 парламентаристи, съобщи депутатът от партия Про Румъния Каталин Некифор. За да бъде свалено правителството от власт, вотът трябваше събере минимум 233 гласа, припомня БТА.

Сега предстои опозиционните партии да сформират нов кабинет начело с премиер, който ще бъде посочен от президента Клаус Йоханис, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Данков

преди 4 години

Мдаааа...Хората в Румъния не се се примирили с крадливото си правителство, обаче на юг, овчия народ спи. Вече не се учудвам защо макетата не искат да имат нищо общо с нас.

18

Гробокопач

преди 4 години

Другари, демокрацията е строй заради десният комунизъм и диктатурата на електората, не за левите. В него, левите винаги са втори, защото ЕС и САЩ дават парите! Просто е, другари! Левите въвеждат корупцията зада могат да скраднат от парите на десните. Това е. Затова, в демокрацията, гражданите са загрижени, банките д ане фалират, а да просперират! Самият Бай Тодар каза, във ФРГ, че десният комунизъм е Светлото Бъдеще" към което се стремим ние, от левият! За ваше сведене, Румъния има 2 камерен П!

17

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

fallback