Снимка: Reuters
fallback

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.

Oще по темата

По думите му и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма.

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", коментира Волгин.

Той подчерта, че Грета е родена в страна с добър стандарт на живот, където поставят на пиедестал децата, и думите в речта на момичето „вие ми взехте детството и мечтите“ не му се струват логични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

391

Анти глобалости

преди 4 години

Не глобалното затопляне ще ни унищожи, а такива хора, които хем се правят на много велики, хем се оплакват. Майката на Грета казва имала трудно детство имала психично разтройство. Ами тогава нека разумните хора се обединим около идеята, че не може някакво си недорасло момиче да казва на целия свят какво да прави. Тя за Доналд Тръмп ли се мисли?...А да вярно възможно е след като не я слуша главата.

390

Анонимен

преди 4 години

Възхищавам се на "еко" активисти, които използват съвременни технологии за да пропагандират еко идеи... Яхтата на татко дето преплува океана не е от дърво... Даже въжетата са синтетика... Много ме кефи винаги се смея, когато я видя...

389

зомби

преди 4 години

Това дете изглежда като продукт на програмата МК-Ултра, класически био-робот.

fallback