Снимка: БТА
fallback

140 души направиха странен пърформанс, организиран от авангардиста Уилям Поуп Ел, и пълзяха на четири крака.

Доброволците бяха избрани така, че да отразяват етническото и културно разнообразие на Града на небостъргачите. Участниците пълзяха по 3-километрова отсечка в Манхатън, съобщава БТА.

Целта на пърформанса била при общото пълзене, непознатите да се откажат от физическите си привилегии и да приемат с насмешка своя социален и политически статус.

Авангардистът Поуп Ел е роден през 1955 година в Ню Джърси. Той е известен със своите солови пропълзявания в различни градски среди. Но при последната си масовка творецът стоя прав.

Процесията от пълзящи хора привлече вниманието на случайните минувачи, които се спираха да я гледат или я придружаваха за кратко по пътя й. Повечето от участниците носеха наколенки и спортна екипировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

шляпалника

преди 4 години

Хубаво е да се провокира по нестандартен начин мисленето на хората. Само не наричайте ТОВА изкуство! То е нещо съвсеееем различно!

12

Анна-Мария

преди 4 години

Браво! Изкуството винаги стига до правилните хора със своето послание. Като гледам коментарите на всички анонимни комунисти на РБ се питам какво прави имат тези аборигени да използвате интернет.

11

Шопо

преди 4 години

Улава работа...

fallback