Снимка: Reuters
fallback

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг отправи остро послание пред американски конгресмени във връзка с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Oще по темата

"Не искам да слушате мен. Искам да слушате учените", заяви Тунберг, вдъхновила световно движение за климатичните промени. На изслушване в Конгреса тя представи доклад от 2018 г., изготвен от междуправителствената експертна група за действия във връзка с климатичните промени, пише БТА.

"Хората като цяло, изглежда, не осъзнават колко сериозна е кризата", каза Тунберг и призова конгресмените да се "обединят зад науката" и да предприемат действия.

Тунберг беше поканена заедно с други млади хора на изслушване в Конгреса, за да представят възгледите на следващото поколение за климатичните промени.

Тя е във Вашингтон от миналата седмица, за да участва заедно с други природозащитници в усилия за събиране на подкрепа за световна стачка за климата утре и за оказване на натиск върху законодателите да предприемат действия във връзка с климатичните промени.

Тунберг е основател на ученическите стачки "Петъци за бъдещето", настояващи властите да предприемат действия във връзка с климатичните промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Кои точно учени бе, Гретхен, дай няколко имена по списък."Имена по списък не знам дали ще ти даде, но някои от речите й могат да се чуят в ЮТюб. Има и сборник от нейни речи в малка книга - Nobody Is Too Small to Make a Difference. Книжката я има на Амазон, вкл в електронен вариантТези, които плюят по това умно момиче нито знаят какъв е проблемът, нито какво говори Грета Тънберг

35

Анонимен

преди 4 години

До СкептикТолкова ли не можеш да прочетеш няколко реда преди да пишеш оскърбителни коментари? Яхтата Malizia II затова е била избрана, защото въглеродният отпечатък на пътуването с нея е бил нула!За сравнение, един самолет изхвърля около 25 кг СО2 на всяка измината миля

34

Скептик

преди 4 години

Луксозната пластмасова яхта на която се вози тази е похабила ресурси достатъчни за устойчиво развитие на едно българско село за 100 години напред.

fallback