Снимка: Nye County Sheriff's Office

Първите арестувани около мистериозната "Зона 51" вече са факт. Двама холандци се опитали да се приближат максимално до строго секретното място, но били заловени от полицията.

20-годишният Тайс Гранциер и 21-годишният Говърт Джейкъб Суийп искали "да видят добре "Зона 51" преди да се върнат обратно в Холандия. Но вместо да си хванат самолета обратно към дома се озовали в... затвора в Невада.

От години около мистериозната зона се вихрят конспирации, които твърдят, че зад нейните стени се крият извънземни. А в края на тази седмица се очакма стотици хора да се струпат около нея заради събитието организирано във Facebook "Да щурмуваме "Зона 51". Но двете момчета не планирали да участват в масовата сбирка.

"Нямахме намерение да я щурмуваме, тъй като си тръгваме ден преди това. Просто искахме да отидем там", казва Суийп пред CNN.

Когато били арестувани холандците признали, че могат да четат, говорят и разбират английски добре и са прочели знака "Преминаването забранено". Ала те искали да видят сградата добре.

Заради нарушението си, което включва и неправилно паркиране, двамата били осъдени на 1 година затвор, но се отървали само с 3 дни зад решетките и глоба от 2280 долара за всеки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase