Снимка: Pixabay
fallback

В понеделник, 9 септември, градският транспорт на мегаполиса Истанбул ще превозва безплатно в часовете между 6 часа сутринта и 14 часа след обяд. Автобусите, метро линиите, метробусите, електрическият влак Мармарай, корабите и катамараните ще превозват безплатно в посочените часове. Изключение ще има само за автобусните превози, обслужващи двете летища на Истанбул.

Това съобщи кметът на мегаполиса Екрем Имамоглу, предава БТА.

По думите му улеснението е във връзка с новата учебна 2019-2020 година, която започва утре, една седмица по-рано от обичайната дата 15 септември.

Със започването на новата учебна година трафикът на мегаполиса става още по-натоварен заради стотиците бусчета, превозващи учениците, които сутрин и вечер се вливат в и без друго натоварения трафик на мегаполиса и се създават огромни задръствания.

За да си избегнат задръстванията и за улеснение на гражданите, общественият транспорт преминава от утре, 9 септември, на зимен график, който включва увеличаване на транспортните средства и намаляване на интервалите, през които се движат, допълни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

До "До 25"

преди 4 години

Eви си мaкятa плешива гaджaлcкa!

24

Осмян

преди 4 години

Мен турците ми се смеят че съм османлия аз пък им се смея за това, че 6-7 века са били роби на османлиите

23

УЕФА - мафия

преди 4 години

Търся билет за мача на 22.10. между Галатасарай и ВАРеВал Мадрид в Истанбул и превоз до Шишли.

fallback