Снимка: Reuters
fallback

Трети пореден ден продължават турските провокации в небето над Егейско море, след като в четвъртък са регистрирани 56 нарушения на гръцкото въздушно пространство, съобщава електронното издание на атинския вестник Protothema.

Oще по темата

Общо 19 нарушения са извършени от турски изтребители F-16 и други два самолета на Атинския район за полетна информация и 56 нарушения на националното въздушно пространство в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Шест от 16-те турски самолета са били с пълно бойно оборудване, а в пет от случаите се е стигнало до прихващане на машините от страна на ВВС на Гърция, предаде Фокус.

В сряда турски F-16 прелетяха над гръцките острови Инусес и Панагия.

От началото на годината са извършени 45 прелитания на турски изтребители в сравнение с 25 от миналата година, което показва категоричен ръст на турските провокации.

Във вторник 22 турски F-16, както и шпионски самолет навлязоха в гръцкото въздушно пространство, което доведе до 55 официални нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Щерю

преди 4 години

Не им държат спирачките и поднасят...

36

ЦРУ -пилот на МИГ

преди 4 години

ХАЙДЕ....спрете се БЕе.СПРЕТЕ да пишете ГЛУПОСТИ !!! Всички острови в Егейско море са ГРЪЦКИ ...дори тези на 2-3 км от крайбрежието на Турция ! Според международна конвенция - 12 мили от сушата в морето са твое въздушно пространство ! Този гръцки остров е с-у Измир .на 2-3 км а в Измир има военно летище ! Самолет излита с-у вятъра ...ако духa от гр. остров към Измир - самолета излита на запад .вдига се и се обръща ...ТАКА се ПРАВИ .ако на този о-в има гръцко летище ...и те ще излитат на исток !

35

Анонимен

преди 4 години

Винаги съм знаел, че турците сте побъркани. И всеки път коментарите го доказват. Живейте си живота нищо не може да се направи. Бог така е направил та по земята да има и гадняри. Иначе щеше да ни е прекалено хубаво.

fallback