Архив: Булфото

Град Левски е блокиран от полиция и жандармерия заради мащабна спецакция срещу телефонни измамници.

Задържани за 24 часа са осем души – седем в град Левски и един в София. Всички са криминално проявени, някои са осъждани. Сред тях е и ръководителят Димитър Серафимов по прякор Келеша. В дома му разследващите открили голяма сума пари и златни пендари, съобщава Bulgaria ON AIR.

Преди три години Келеша беше арестуван в Пловдив заедно с братовчед си, след което беше осъден на близо две години затвор. Тогава бяха доказани 6 телефонни измами.

Още по темата

"Не можем да позволим на такива групи хора да тормозят възрастните хора в страната. Държавата е в дълг на възрастните хора. Целта на кампанията ни е към края на годината и най-късно началото на лятото следващата година нивото на тази престъпност да бъде сведено до доста по-ниски нива. С приключването на големите престъпни групи нивото на тези престъпления се очаква да бъде много по-ниско след 6-8 месеца. Престъпниците живеят в разкош като крадат от българските пенсионери", заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред медиите в град Левски.

Около 20 адреса в Левски са претърсени от полицията. Всички входно-изходни артерии на града са под контрола на властите. Спират се и се проверяват всички автомобили.

Град Левски е известен с "квартала на богатите", където са издигнати огромни палати, подобна акция имаше и в Горна Оряховица. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски.

По първоначална калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, но редовно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase