Снимка: архив, Булфото
fallback

Намерените убити край Негован Йордан Атанасов и жена му са били членове на една от евангелистките църкви у нас. Според неофициална информация двамата дори са се запознали на една от църквите, пише "24 часа".

"Йордан всеки ден четеше библията, въпреки че цитираше точно пасажи от нея", разказва една от съседките му. Двамата с жена му купили апартамента в столичния квартал "Стрелбище" преди около 5-6 години. Имали и куче - бял лабрадор.

Oще по темата

Двамата са имали вила в село Литаково, Софийска област. Полицията предполага, че именно там е било извършено и убийството им.

Телата на двамата бяха намерени преди две седмици край Негован.По останките от телата им личат дупки от куршум. При Йордан е открит и проектилът. Той е силно деформиран, но разследващи са го идентифицирали като карибър 22LR. Той е с диаметър 5.6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка.

С такъв диаметър бе и пистолетът на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Същият куршум бе открит и в тялото на Милена Шишкова, убита в Костенец от бившия й приятел.

При него обаче и до днес не е открито оръжие и не се знае пистолет или пушка е. Засега водеща версия е, че е пушка. Причината - малкото, но прецизни изстрели. За разлика от сегашния случай в Нови Искър и в Костенец жертвите са убити с няколко куршума.Вече стана ясно, че има двама задържани за престъплението и в момента се разпитват от органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Абе, гоЙнянко:)

преди 4 години

До 32.22 LR изстрелян от пистолет е с начална скорост 330 м.сек. Началната скорост на Маркаров 9х18 е 315 м.сек.Какво пречи да пречукаш двама старци от 5-10 метра?Моли се да не ти пресече някой белтъка като загаснат лампичките...:)

30

Имат им имената вече

преди 4 години

Ще го хванат убиеца... В тези църкви ги карат да завещават цялото си имущество. Някой от наследниците е разбрал и е направил каквото е направил. С най-достъпното оръжие след ножа .22 калибър. Но там имаме 10 калибъра флоберови муниции. Отделно имаме около 25 вида патрона с централно възпламеняване също .22 калибър. Точно с тях се извършват знаковите убийства. И 5.56×45mm NATO, който е .223 калибър. У нас ви обясняват, че Ж. Илиев, И. Павлов, Киро Японеца и т.н. са ги стреляли с пушки за плъхове.

29

Анонимен

преди 4 години

До обачеОбачеее стана а късно и в 9 гасят лампичките в психодиспансера, така че вече ти мина времето за лягане ... :)

fallback